Συμβουλές αποθήκευσης χιονιού

snowmobile

Το να βάζετε μακριά το Ski-Doo snowmobile σας για το καλοκαίρι είναι συνήθως μια γλυκόπικρη εμπειρία για τους snowmobilers, αλλά η λήψη των κατάλληλων προφυλάξεων την άνοιξη μπορεί να κάνει τη διαφορά όταν το χιόνι αρχίσει να πέφτει ξανά τον επόμενο χειμώνα.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ Χιονοστιβάδων Κατά τη διάρκεια του ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Αν ακολουθήσετε τη λίστα ελέγχου καλοκαιρινής αποθήκευσης για το snowmobile σας, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι θα είναι έτοιμο για χρήση όποτε είστε έτοιμοι για την επόμενη δόση αυτής της αίσθησης Ski-Doo. Όταν πρόκειται να βάλετε μακριά οχήματα χιονιού για το καλοκαίρι, ο αντιπρόσωπος Ski-Doo της γειτονιάς σας θα χαρεί να σας βοηθήσει.

Σημαντικές τοποθεσίες για την καλοκαιρινή αποθήκευση των Snowmobiles

1) Αποτρέψτε τη σκουριά τόσο μέσα όσο και έξω

2) Καταφύγιο από τη ζέστη του ήλιου και άλλες εξωτερικές επιρροές

3) Σύστημα καυσίμου και επεξεργασία καυσίμου

Καθαρίστε, ξεπλύνετε και γυαλίστε

Το να καθαρίσετε πλήρως το snowmobile σας πριν το αφήσετε για το καλοκαίρι θα πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε ενώ το προετοιμάζετε για αποθήκευση. Θα καθαρίσει εκείνες τις οδικές διασταυρώσεις και τα ρυμουλκούμενα των τελευταίων χρόνων, αφαιρώντας τυχόν λάσπη και αλάτι του δρόμου που μπορεί να υπάρχει. Η εξάλειψη αυτών των ρύπων όχι μόνο θα σταματήσει τη διάβρωση στα μεταλλικά εξαρτήματα, αλλά θα διατηρήσει επίσης την παρθένα εμφάνιση των πλαστικών και άλλων επιφανειών. Ένας κουβάς, λίγο νερό, ένα σφουγγάρι και ένα υψηλής ποιότητας παχύρρευστο αφρώδες πλύσιμο είναι όλα όσα χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε τη δουλειά. Αφού καθαρίσετε το snowmobile σας, είναι καλή ιδέα να προσθέσετε ένα προστατευτικό στρώμα χρησιμοποιώντας ένα προϊόν όπως το XPS Quick Detailer. Αυτό το στρώμα θα συνεχίσει να προστατεύει το snowmobile σας και να απωθεί τη σκόνη και τη βρωμιά ενώ αποθηκεύεται.

Σύστημα καυσίμου χιονιού

Η επεξεργασία του συστήματος καυσίμου και η σταθεροποίηση του καυσίμου που βρίσκεται ακόμα στη δεξαμενή είναι δύο από τις πιο σημαντικές διαδικασίες στη διαδικασία αποθήκευσης του έλκηθρου. Εάν έχει απομείνει καύσιμο στο ρεζερβουάρ, προσθέστε τη συνιστώμενη ποσότητα σταθεροποιητή καυσίμου, όπως το XPS Fuel Stabilizer και, στη συνέχεια, περάστε το έλκηθρο σας σε μια περιοχή με επαρκή αερισμό για αρκετό χρόνο για να το φέρετε σε θερμοκρασία λειτουργίας και δύναμη το σταθεροποιημένο μείγμα καυσίμου σε ολόκληρο το σύστημα καυσίμου.

Αλλαγές λαδιών τετράχρονων Snowmobile Ski-Doo

Εάν διαθέτετε ένα τετράχρονο snowmobile Ski-Doo, τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να αντικαταστήσετε το λάδι στο snowmobile σας, ώστε να μπορείτε να καθαρίσετε τυχόν βρωμιά και υπολείμματα που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί σε αυτό πριν αποθηκευτεί για το καλοκαίρι. Εάν είστε το είδος του ατόμου που του αρέσει να κάνει πράγματα μόνος του, το κιτ αλλαγής λαδιού XPS, το οποίο πωλείται στον τοπικό αντιπρόσωπο Ski-Doo, κάνει τη διαδικασία απλή, συμπεριλαμβάνοντας όλα όσα χρειάζεστε σε ένα μόνο κουτί. Εάν προτιμάτε, ο αντιπρόσωπός σας μπορεί επίσης να εκτελέσει αυτήν την υπηρεσία για εσάς.

Δείτε αυτό το βίντεο πώς να αλλάξετε το λάδι στο αυτοκίνητό σας, εάν πρόκειται να το κάνετε μόνοι σας αντί να πληρώσετε κάποιον άλλο για να το κάνει.

Summerization του Ski-Doo Snowmobile E-TEC Model (δίχρονοι κινητήρες E-TEC)

Αυτό το βήμα είναι απαραίτητο μόνο για οχήματα χιονιού που τροφοδοτούνται από 2χρονους κινητήρες Rotax E-TEC. Τοποθετήστε το έλκηθρο σας σε ένα στεγνό, καλά αεριζόμενο μέρος κοντά στο μέρος όπου θα περάσει το καλοκαίρι. Όταν βάλετε το έλκηθρο σας στη λειτουργία καλοκαιρινής λειτουργίας E-TEC, ο κινητήρας στο έλκηθρο σας θα προετοιμαστεί αυτόματα για μακροχρόνια αποθήκευση και θα έχει περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει καλά το επόμενο έτος. Η διαδικασία βρίσκεται στο εγχειρίδιο κατόχου του οχήματός σας (Βρίσκεται στην ενότητα “Αποθήκευση”). Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε το βίντεο εκμάθησής μας σχετικά με τον τρόπο χρήσης αυτού του εργαλείου αυτόματης σύνοψης κάνοντας κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Αλλάξτε το λάδι στην αλυσίδα.

Σε όλους τους ιδιοκτήτες του Ski-Doos, τώρα είναι η ώρα να αντικαταστήσετε το λάδι της αλυσίδας στα οχήματά σας. Η αφαίρεση του παλιού λαδιού και η αντικατάστασή του με νέο λάδι θα διασφαλίσει ότι η υγρασία που έχει απομείνει από τη χειμερινή χρήση έχει αφαιρεθεί και ότι η αλυσίδα και τα γρανάζια σας καλύπτονται με καθαρό λάδι. Δεν χρειάζεται να μετρήσετε το XPS Synthetic Chaincase Oil που μπορείτε να αγοράσετε στον αντιπρόσωπο Ski-Doo της γειτονιάς σας, επειδή πωλείται στην ακριβή ποσότητα που απαιτείται για την αναπλήρωση της αλυσίδας σας.

Απλώστε γράσο στο πλαίσιο του χιονιού σας

Αυτό είναι αυτό που κανείς δεν φαίνεται να προσέχει! Αφιερώσατε μια ολόκληρη σεζόν στην επίτευξη του “That Ski-Doo Feeling” και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το έλκηθρο σας έχει αντέξει κάθε χτύπημα, πτώση, μεγιστάνα και πλαγιά που ήρθε στο δρόμο του. Το Ski-Doo snowmobile σας είναι εξοπλισμένο με λάστιχα, καθιστώντας αυτή μια από τις πιο απλές διαδικασίες στη διαδικασία αποθήκευσης του snowmobile σας για το καλοκαίρι. Μπορείτε να βρείτε μια περιγραφή των θέσεων τους στο Εγχειρίδιο χειριστή. Μερικές αντλίες συνθετικού γράσου XPS θα αποτρέψουν τη διάβρωση και θα αφαιρέσουν τυχόν υγρασία που μπορεί να έχει εισχωρήσει σε αυτούς τους κινούμενους συνδέσμους κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Ενώ εργάζεστε σε αυτήν τη λειτουργία, επωφεληθείτε από την ευκαιρία να ελέγξετε κάθε στοιχείο της πίσω ανάρτησης για σημάδια φθοράς και καταπόνησης. Όπως ρελαντί τροχοί και ρουλεμάν, τροχιά και ολισθητήρες, με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να σχεδιάσετε την αντικατάσταση για το επόμενο φθινόπωρο ήπραγματοποιήσει ως έργο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Χώρος στάθμευσης και αποθήκευσης Snowmobile

Το καλύτερο μέρος για να κρατήσετε το snowmobile σας είναι σε ένα ελεγχόμενο γκαράζ. Ωστόσο, οποιαδήποτε τοποθεσία είναι κρύα, ξηρά και μακριά από τον ήλιο θα αρκεί, εφόσον το snowmobile διατηρείται μακριά από το άμεσο φως. Το έλκηθρο σας δεν θα διαρκέσει όσο καιρό, καθώς η παρατεταμένη έκθεση στο ηλιακό φως θα προκαλέσει σταδιακή φθορά των υλικών από τα οποία είναι κατασκευασμένο.

Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε να σηκώσετε το έλκηθρο σας έτσι ώστε η πίστα και τα σκι να σηκωθούν από το έδαφος. Αυτό θα αποτρέψει την πίεση της ανάρτησης σε συμπιεσμένη κατάσταση για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, θα θελήσετε να καλύψετε το snowmobile σας με ένα κάλυμμα που επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί. Επειδή είναι ειδικά σχεδιασμένο για να προστατεύει και να αποθηκεύει το Ski-Doo snowmobile σας, το Ski-Doo Ride On Cover είναι μια εξαιρετική επιλογή για αυτόν τον σκοπό.

Αυτό το κλείνει! Μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το καλοκαίρι, με τη βεβαιότητα ότι το έλκηθρο σας θα είναι σε κατάσταση λειτουργίας τη στιγμή που θα πέσουν οι πρώτες νιφάδες χιονιού το επόμενο έτος.

Πρόσφατη ανάρτηση

Έχετε οποιαδήποτε ερώτηση;

Στείλτε μας ένα μήνυμα, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε!

Κατηγορίες