Snowmobile για αρχάριους

snowmobile

Δεν υπάρχει άλλη δραστηριότητα που να μπορεί να συγκριθεί με την αίσθηση του ενθουσιασμού που προέρχεται από την οδήγηση ενός snowmobile σε μια παγωμένη λίμνη σε πλήρη έκρηξη. Οι χιονοστιβάδες σε όλη τη χώρα αρχίζουν να αισθάνονται μια σύσπαση στα δάχτυλά τους καθώς βλέπουν τα σκονισμένα γκάζια των στοιβαγμένων μηχανών τους καθώς φρέσκια σκόνη αρχίζει να κατακάθεται στα βαθιά δάση και τα χωράφια του Καναδά. Αλλά είναι εύκολο να ξεχάσουμε ότι μόνο και μόνο επειδή κάποιος όπως ο Brett Turcotte, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βρετανική Κολομβία, μπορεί να περάσει στον αέρα για να κερδίσει ένα χρυσό μετάλλιο X Games, δεν σημαίνει ότι και οι υπόλοιποι μπορούμε να κάνουμε το ίδιο. πράγμα. Όταν καθόμαστε πάνω σε ένα snowmobile, το οποίο συνήθως ζυγίζει περίπου 500 κιλά και αποτελείται από λεπίδες, ζώνες και γρανάζια, έχουμε την τάση να ξεχνάμε ακριβώς πόσο δυνατά είναι αυτά τα μηχανήματα. Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις πέντε συμβουλές για την ασφάλεια του snowmobiling πριν ξεκινήσετε την πρώτη σας διαδρομή και επιχειρήσετε αυτό το backflip που θα μπορούσε να είναι η διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου.

Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας είναι σε κορυφαία μορφή.

Όταν βρίσκεστε μακριά από το σπίτι σας και στη μέση της διαδρομής σας, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να ακούσετε είναι το κροτάλισμα του συριγμού της μηχανής του snowmobile σας καθώς η βελόνα αερίου πλησιάζει άδεια. Σύμφωνα με τον Dennis Burns, ο οποίος υπηρετεί ως εκτελεστικός διευθυντής του Καναδικού Συμβουλίου Οργανισμών Χιονοστιβάδων, “Βεβαιωθείτε ότι το έλκηθρο σας είναι επαρκώς γεμάτο” (CCSO). «Δεν θέλεις να επιταχύνεις και να διαπιστώσεις ότι σου έχει τελειώσει το βενζίνη», προειδοποίησα. Ο Burns υπογραμμίζει επίσης την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι το γκάζι είναι ελεύθερο πριν ξεκινήσετε το μηχάνημά σας σε οποιοδήποτε σημείο της διαδικασίας. “Δεν ξεκινάτε το μηχάνημά σας και στη συνέχεια ελέγχετε εάν τα γκάζια είναι ελεύθερα γιατί αν είναι παγωμένο και το γκάζι κολλήσει, το μηχάνημά σας εκτοξεύεται και έχει φύγει.” “Δεν ξεκινάτε το μηχάνημά σας και μετά ελέγχετε αν τα γκάζια είναι ελεύθερα.” Είναι αδύνατο να το σταματήσετε.” Πριν ξεκινήσετε μια βόλτα, συνιστάται να παραδώσετε τη μοτοσικλέτα σας επιθεωρώντας τη φθορά, καθώς και τη στάθμη αερίου και λαδιού. Ελέγξτε τα στοιχεία του ιδιοκτήτη εγχειρίδιο που περιλαμβάνεται στο snowmobile για ένα χρήσιμο φυλλάδιο οδηγιών σχετικά με τον τρόπο συντήρησης του μηχανήματος.

Τηρείτε τις Προβλεπόμενες Διαδικασίες

Πριν ξεκινήσετε την περιπέτειά σας με snowmobile, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι συμμορφώνεστε πλήρως με τους κανόνες και τους κανονισμούς που αφορούν ειδικά την επαρχία σας. Αυτοί οι κανόνες και οι κανονισμοί μπορούν να ληφθούν από φυσικούς πόρους και υπηρεσίες επιβολής του νόμου, εμπόρους οχημάτων χιονιού ή τοπικούς συλλόγους. Υπάρχουν όρια ηλικίας για τους οδηγούς και ανάλογα με το πού οδηγείτε, μπορεί να σας ζητηθεί να έχετε έγκυρη άδεια οδήγησης. Αυτοί οι περιορισμοί και οι απαιτήσεις διαφέρουν από τόπο σε τόπο. Θα μπορούσαν επίσης να υπάρχουν περιοχές στις οποίες απαγορεύεται η είσοδος σε snowmobilers για οποιονδήποτε λόγο.

Να στοχεύετε πάντα να είστε έτοιμοι

Μπορεί να ακούγεται καλή ιδέα να φορέσετε μερικές αποχρώσεις και ένα τζιν μπουφάν πριν βγείτε έξω για να κόψετε μερικά μονοπάτια, αλλά αν χαλάσει το χιονοστιβάδα σας και πρέπει να περπατήσετε στο σπίτι, ο δαγκωτός χειμωνιάτικος άνεμος θα διαπεράσει τα ρούχα σας όσο τίποτα άλλο . Ο έλεγχος της θερμοκρασίας είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν βγείτε έξω, σύμφωνα με τον Burns. Πόσο κρύο είναι εκεί έξω; Θα πρέπει να ντύνεστε κατάλληλα για την περίσταση.” Αυτό περιλαμβάνει το ντύσιμο σε στρώσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός εξωτερικού κελύφους που είναι αντιανεμικό, να φοράτε κράνος που είναι εγκεκριμένο για τη δραστηριότητα και να προστατεύετε τα μάτια σας από τη φωτεινότητα του ήλιου με προστασία ματιών. Επιπλέον, είναι σημαντικό ότι εξετάζετε την κατάσταση των μονοπατιών και ότι ενημερώνετε κάποιον πότε και πού θέλετε να ταξιδέψετε. Δεν θα βλάψετε επίσης εάν φέρετε έναν φίλο μαζί σας. Εάν όχι, κινδυνεύετε να περάσετε τη νύχτα στο κάμπινγκ. τον εαυτό σου στη μέση του δάσους. Όπως το θέτει ο Μπερνς, “Μια φρέσκια καινούργια, πανέμορφη, χειμωνιάτικη μέρα όπου πηγαίνεις για βόλτα με snowmobile είναι υπέροχο, αλλά προσπαθήστε να ανάψετε φωτιά την ίδια μέρα.” [Απαιτείται παραπομπή ] Είναι αρκετά από αυτά».

Να είστε προσεκτικοί γύρω από το νερό

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, δεν υπάρχει τίποτα που να συγκρίνεται με την αίσθηση του ανοίγματος του γκαζιού ενώ οδηγείτε σε μια παγωμένη λίμνη. Δεν υπάρχουν δέντρα και το έδαφος είναι ευθύ και αδιάσπαστο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε εάν ο πάγος μπορεί να υποστηρίξει ή όχι το μηχάνημά σας. Σύμφωνα με τον Μπερνς, «η πλειονότητα των ανθρώπων ενθουσιάζεται πολύ που πηγαίνουν για μια βόλτα τέτοιες στιγμές και η δυσκολία με τη βόλτα αυτή τη στιγμή είναι ότι ο πάγος δεν είναι ποτέ εξαιρετικός αυτή την εποχή του χρόνου». Ακόμα κι αν έχει παγώσει, ο πάγος δεν θα είναι ποτέ καλός. Σε σύγκριση με τον πάγο που σχηματίζεται τον Μάρτιο, ο πάγος που σχηματίζεται τον Δεκέμβριο έχει συχνά πάχος μόλις ένα έως δύο πόδια. Επιπλέον, το Burns προειδοποιεί τους ταξιδιώτες στην καταγωγή να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί επειδή η πρώιμη χιονόπτωση μπορεί να μονώσει υγρές περιοχές όπως βάλτους και έλη, εμποδίζοντάς τους να παγώσουν εντελώς και να αφήσουν το έδαφος κάτω από το χιόνι θολό και λασπωμένο.

Διατηρήστε τα μονοπάτια σε καλή κατάσταση.

Το να βγείτε στο μηχάνημά σας και να εκτιμήσετε τη μεγάλη ύπαιθρο είναιεξίσου σημαντική με την ίδια την οδηγική εμπειρία. [Απαιτείται διευκρίνιση] Πρέπει να δείξετε σεβασμό για τα μονοπάτια και την άγρια ​​ζωή που ζει στην περιοχή, εάν θέλετε οι άλλοι άνθρωποι να απολαμβάνουν τη βόλτα τους όσο εσείς. Αυτό περιλαμβάνει την αποφυγή τρεξίματος πάνω από γρασίδι και να μην ενοχλείτε τα ζώα με κανέναν τρόπο. Περιλαμβάνει επίσης υπομονή πριν βγείτε για την πρώτη σας βόλτα, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως στην προηγούμενη πρόταση. Θα πρέπει να κρατηθείτε μέχρι να παγώσει το έδαφος και να πέσει μερικά πόδια χιόνι, έτσι ώστε τα μονοπάτια να καλυφθούν πλήρως. Όταν βγαίνετε πολύ νωρίς, το έδαφος δεν είναι πραγματικά παγωμένο και όταν κόβετε το χιόνι με ένα αξιοπρεπές ζευγάρι καρβιδίων, στην πραγματικότητα κόβετε το μαλακό χαλίκι, εξηγεί ο Burns. «Αν βγείτε πολύ αργά, το έδαφος είναι παγωμένο», λέει ο Μπερνς. Αυτό σημαίνει απλώς ότι όταν το περιστρέφετε, δεν γλιστρά ούτε συμπεριφέρεται με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Απλώς γλιστράει εκεί. Κάνει το τιμόνι δύσκολο.” Σύμφωνα με τον Μπερνς, αν δεν υπάρχει αρκετό χιόνι, οι πιθανότητές σας να συγκρουσθείτε με έναν ογκόλιθο ή ένα κούτσουρο αυξάνονται σημαντικά.

Το Snowmobiling είναι μια διασκεδαστική χειμερινή διασκέδαση, αλλά για να διασφαλιστεί ότι η εμπειρία όλων είναι ασφαλής, υπάρχουν ορισμένες οδηγίες που πρέπει να ακολουθούνται.

Πρόσφατη ανάρτηση

Έχετε οποιαδήποτε ερώτηση;

Στείλτε μας ένα μήνυμα, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε!

Κατηγορίες